Over

Olga Overmeer

Ik was negentien jaar toen ik voor het eerst ‘op yoga’ ging. Verschillende leraren gehad, die me veel hebben geleerd. In 2001 ben ik begonnen met de erkende yoga-opleiding van Hans ’t Hart in Tilburg, en daarna volgden vele nascholingen en cursussen. Wat me zó intrigeert in het beoefenen van yoga is dat het lichaam en de ademhaling als een instrument gebruikt worden om uiteindelijk resultaat te ervaren tussen de oren: rust te ervaren, stabiliteit te ervaren. Alleen al de ademhaling is zo’n ontzettend prachtig instrument!  De lichamelijke effecten die er natuurlijk ook zijn, zijn misschien wel de bij-effecten. Bij-effecten die wel heel erg prettig zijn, zoals meer flexibiliteit, sterkere rug, minder nek-en schouderklachten, betere ademhaling, betere nachtrust, verminderen van overmatige stress en ga zo maar door.

Mild… zacht… onderzoeken… zijn

Yoga is zelfonderzoek! Voelen, ervaren wat er is, accepteren wat er nu niet is. Fysiek niet overbelasten, mild en zacht oefenen, met als gevolg dat je uiteindelijk geestelijk ook niet (meer) overbelast.

Ontstaan Yogacentrum Venray

Al tijdens de yoga-opleiding van Hans ’t Hart ben ik in 2002 voorzichtig aan begonnen met lesgeven. Gewoon in mijn huiskamer, met een paar mensen. Maar al snel wilden meer mensen zich aansluiten en ben ik op zoek gegaan naar een geschikte yogaruimte. Het centrum groeide maar en groeide maar, steeds meer mensen werden enthousiast. Nu heb ik een prachtige yogaruimte in de Oude Melkfabriek in Leunen, op de grens bij Venray. Een fijne en grote ruimte. In Afferden is de yogales in een schitterende, grote ruimte bij De Alverman.

Iedere les ervaar ik het weer als een eer dit te mogen doen.

Chat openen
Waarmee kan ik je helpen?